Friday, February 20, 2009

Balakmu dalam Koma - Times New Romance

KUALA LUMPUR: Berebut seorang gadis dipercayai menjadi punca sekumpulan 24 remaja membelasah seorang pelajar tingkatan empat sehingga koma berhampiran sebuah sekolah menengah di Cheras.

Mangsa cedera teruk di belakang kepala apabila lima lelaki daripada kumpulan itu disyaki memukulnya dengan besi, topi keledar dan pengunci motosikal selain menendang tanpa belas kasihan.

Kumpulan lelaki itu, termasuk beberapa pelajar sekolah itu melarikan diri meninggalkan mangsa berlumuran darah di tempat kejadian.

Dalam kejadian jam 9.30 malam Jumaat lalu, mangsa bersama beberapa rakannya menunggu di depan sekolah berkenaan untuk menyelesaikan masalah dengan seorang remaja lelaki yang dikatakan keluar bersama
teman wanitanya.
======================================================================

Hahahaa...tergelak je aku baca keratan paper nih...Sangat2 kelakar..Yang kelakar bukan wartawan akhbar ni. Yang kelakar adalah "
mangsa dan kuncu2 beliau"....
Ape ni?Pelajar sekolah? Teman wanita? 9.30 mlm? Ape ke heyy nye pelajar sekolah tu buat kt dpn sekolah malam2 buta?

Bukankah sepatutnya pelajar tu berada di rumah menelaah pelajaran?..Atau paling teruk,tgk tv..
jadi,macam mane lak dgn ibu bapa pelajar tu sendiri? Mana tanggungjawab ibu bapa? Pendapat peribadi aku, Ibu bapa sekarang tak sama dgn ibu bapa zaman dulu2..Ibu bapa sekarang lebih suka membiarkan anak mereka lakukan apa-apa yang mereka suka.Alasan,supaya anak-anak tidak melabelkan ibubapa sebagai megongkong.

Serius cakap,aku memang menyampah dengan pelajar-pelajar sekolah zaman sekarang. Mereka dah melampau.Mereka dah tak peduli status sebagai pelajar. Tak sedarkah mereka yang duit mereka ke sekolah,ibu bapa yang bagi? Dengan duit tu juga mereka gunakan untuk belanja kekasih hati..Come on lah...Kamu masih pelajar.Duit sendiri pn tak mampu cari.Kamu masih mentah..Sementah - mentah manusia untuk bercinta.Jangan berlagak seperti kamu orang dewasa.Tolong pandang bumi yang dipijak.Jangan memandang langit yang terbentang luas.Langit itu bukan milik kamu buat masa ni..

Jangan gunakan alasan dunia sudah berubah, atau zaman sekarang tak macam zaman dulu2..
Ah..Crap!! Damn..@&!*@
Kamu tak layak..Tolong lah renung balik..Untuk apa ke sekolah?Kenapa ibu bapa susah payah menghantar ke sekolah?Adakah untuk berCHENTA?Cess..Crap..Crap!!

Aku akui,dulu aku pernah bercinta [sebernarnya lebih kepada suka] dgn seorang budak perempuan. Memang.Tapi,untuk bertemu janji jauh sekali.Untuk bergayut 2,3 jam jauh sekali. Mak aku pernah berpesan, kau nk bercinta ke apa ke,pentingkan pelajaran kamu dulu. Dan aku dah buktikan kt mak aku. Aku hanya berani mengajak dia bertemu janji setelah aku habis belajar,setelah aku ada duit poket sendiri,setelah aku mampu bagi sebahagian duit poket kt mak aku.

Kalau kamu,wahai pelajar- pelajar sekolah, ingin bercinta,jangan guna hasil titik peluh ibu bapa kamu. Jangan hidup dalam khayalan. Jangan berlagak. Kamu dayus jika mahu bercinta tetapi menharapkan duit dari orang lain. Jangan sekadar menjadi anak ayam yang hanya berani bertarung dengan imaginasi sendiri..Be realistic!!!


17 comments:

Aurora said...

uih berapi2 sungguh post kali nie.. hahaha anywahy aku sokong!!!!

apa nak jadi dgn remaja skrg ni.. Kerana budak perempuan.. dah gaduh2 smp koma.. adei.. tgk skrg dah x pasal2 kena masuk sekolah juvenil kerana seorang perempuan..

Berbaloi kah?? hancur masa dpn kerana perempuan yg xtau lagi sejauh mana bagusnya perempuan tu..

bengong...

sKywAlkeR said...

Huhu...Aurora pn berapi2 gak memberi pendapat..

Err,kalo pk balik,mmg xberbaloi sgt2.
Macamla kt dunia ni da xde perempuan len..Macamla diorg xkn jmpe perempuan lain..

Pe daa..

Aurora said...

yeah.. mari kita kasi terbakar blog ni.. biar semua org rasa panas je.. hehehe skrg kita tunggu komen dr benrauff pula.. ish betul ke aku eja nama dia nie?

Benrauf said...
This comment has been removed by the author.
Benrauf said...
This comment has been removed by the author.
sKywAlkeR said...

haha..setuju sgt2 ngn pendapat En Ben.kalo pompuan tu kuar ngn org len or ade affair ngn org len,sah sah die da xske kt balak die..
Abestu,xreti2 nk pk ka...

monkibizniz said...

sedangkan org dewasa pn x kenal cinta..
ape lagi remaja?

sKywAlkeR said...

Btol tu..Aku selaku wakil bagi org dewasa sgt2 bersetuju ngn pndpt rehan..:)

Benrauf said...
This comment has been removed by the author.
sKywAlkeR said...

Huhuuu..haah laa...Aku pn tbe2 rasa cmtu gak..Mungkin monki skang tgh melalui fasa peralihan kot..:)

In The Nite Garden said...

Hi sky,
tumpang lalu ;p
tima kasih follow blog akak..

kalau budak2 skolah teruk camtu, bygkan camne la cikgu2 skolah n pengetua2 skolah menghadapi budak2 nih??? mencabar sungguh dunia pendidikan arini...

sKywAlkeR said...

Hye Kak Nite Garden...No hal ah..saya mmg ske memFolo blog pn..:)

Huhu..Teringat lak masa sekolah dulu,Pengetua menyepak[ "e" bunyi cm emak, bukan ekor] kepala saya sbb dtg lmbt..:)

monkibizniz said...

nak explanation?nah:

kite sumer pnh remaja gak kan..xkn x phm knape diorg mcm tuh..zaman kite dlu bleh arr salahkan org dewasa xnk ajar, asek marah2..skrg zaman kite plak jd org dewasa, ape kte wt utk diorg? same jek ngn ape org dewasa wt ms kite remaja dlu: TAKDE PAPE.

tuh my part la..korg mst dh de wt sumthing kan sbb korg de adek :)

ps: about mimpi garuda whatsoever..[dgn mengambil ayat ajim gak:] bese jek nih :p

sKywAlkeR said...

Cara aku ajar adek aku mgkn agak naif or tipikal.Tapi aku salu pesan kt die dgn jadikan aku sndiri sbg pengajaran untuk die jd manusia yang lebih baik.Kadang2 aku ajak die bincang pasal social life remaja and tanya pendapat die supaya die tak terpesong dari landasan yang sepatutnya.Aku lbh prefer die anggap aku kawan,rather than abang.At least die xsegan nk bercerita probs die n mgkn aku leh tlg..Huuu..Ssh nk jge adek pompuan..[Ayat yg aku salu ckp kt die :) ]

monkibizniz said...

my sisters n me mmg mcm kwn baik..tp sumtimes when they did act like a sister, aku lg suke..sbb kwn ade byk..kakak aku 3 ketul tuh aje..kalo 3 ketul tuh pn jd kwn gak xde akak la aku..isk..isk..

sKywAlkeR said...

Uihh..Lain aa rehan..Berkawan ngn adek beradik dgn berkawan ngn mmber ni laen..Situasi die len..

monkibizniz said...

xtau la dlm family ko cmne..
dlm family aku, dak2 pmpn mcm kwn2 gak..
tp kalo abg ttp abg la..kalo abg pn mcm kwn2 gak kurg la rs hormat..
aku as an adik (always and forever an adik), aku nak diorg stay sbg abang n akak..br la diorg bleh guide aku..