Saturday, February 14, 2009

Kerana Hoberd

Hari ni,Jumaat 13 Februari 2009, aku berjaya menghabiskan minggu yang sangat2 sibuk dan stress ni dgn senyuman ala kadar dan emosi yg kacau..
Huuu..Tak tau la knp.Tp yg pasti, perasaan gumbira dan emo bercampur baur.. Kenapa aku emo? Aku xdtg bulan pun..Ntahlah..Aku sndr tak pasti..
Aku gembira sebab Test 1 subjek Pengurusan Kewangan Projek telah berakhir..Minggu ni aku dah melalui 3 test yg sangat2 mencabar kerajinan seorang pemalas cam aku ni..Huuu...
Dan esok,aku akan berangkat ke kota Shah Alam..Untuk berjumpa buah ati "pengaran" jantung..Kenapa aku panggil die pengaran? Haha..Sebab die salu wt aku shock macam kene karan..[ Tp aku mmg "syok" kt die pn]

Sebenarnya, aku tak tau knp die nk sgt2 jmpe aku..Padahal,3 minggu lepas aku da trun Shah Alam. Kali ni die support aku 100%..So,aku xde alasan tak nak jmpe die..Hehehe...Drp duit tiket,sampai la duit untuk huha-huha[tgk wayang,mkn2,jln2]

Sebenarnya aku ade satu prinsip yang aku pegang dari dulu..Dari mula2 aku kapel ngn die..Prinsip aku satu je,xnk bagi die kuarkan duit time kitorg dating..

Aku ade satu kisah..masa mula2 kitorg kenal dulu2..Sehari lepas abis SPM,aku keje part time kt stesen minyak,Petronas Padang Tembak..
masa mula2 dapat gaji,aku bagi separuh kt mak aku..Then,half of my salary goes to the many crap stuffs..Aku beli kaset various artis, "Best Giler"[kaset pertama yang aku beli dgn duit sendiri]..Then,aku beli kasut yang menjadi kegilaan budak2 gila mcm aku..kasut Hoberd..Huhuhu...[Kasut pertama yg aku beli dgn duit gaji pertama]..
Yang baki duit gaji tu,aku guna untuk.....Ehem2...

Sehari sebelum aku dpt gaji,aku dgn gentleman lg macho,telah mengajak awek aku dating..[1st date kitorg]

Then,hari yg dijanjikan,kitorg pn jmpe kt tgh2 bandar Newcastle..Aku ngn T-shirt kuning n die pn ngn long sleeves kuning..Satu coincidence yg mmg tak dirancang..
Oleh kerana ni kali pertama aku kuar dgn pompuan,jd memang ralat sgt2..Neves,malu2 kucing,berdebar debar...Macam2 perasaan aku time tu..

Kitorg memilih Kyros Kebab sbg tempat dating..
Sebenarnya bkn pe..Sbb kt situ lah fast food restaurant yang aku salu pergi time aku outing masa blaja kt sekolah asrama dulu2..

Berbalik kpd scene dating....Then,kitorg pn order 2 set kebab daging[kalau xclap]..Masa nk bayar tu........

Lalalaaaaa....Lalalalaa.....Lululululu....Trrrrrrr..........

" Awak.leh tak awak bagi saya pinjam 5 ringgit? Saya xcukup duit nk bayar........"

Memang...Memang aku akan ingat sampai bila2 tragedi malang nih...Memang xmacho n xcool sangat2..
Aku short 5 ringgit..Then terpaksa pinjam duit dgn awek aku..
Pinjam duit dgn awek masa 1st date..Isk..isk..isk..
Rasa2 macam nk menyorok dlm almari je bile cashier tu senyum2 kt aku..

Tu laa..sapa suruh awk boros,En Zul..Beli kaset la,kasut la..Pe daa..Kan dah termalu dpn awek..

Bermula daripada tragedi yang mengguris ke"macho"an aku tu,aku janji ngn dr sendiri,kalo nk dating,pastikan wallet anda sentiasa sihat..


Tapi,prinsip tu xlama pn aku pegang.Sebab pe?Sebab my best buddy pernah bgtau,kalo ko xde duit nk dating tp awek nk support,just accept it..Trime je..Kite ni still student lg..Ape salahnye...

Hahahaha..betul gak tu...So,skang ni,aku btol2 apply nasihat mmber aku tu...Arini aku nk trun Shah Alam n date ngn die utk kali yg ke berapa puluh kali ntah....Dan yang pasti,die yg support..Heh!!!!

Dan kebetulan arini 14 Februari...Kenapa dgn tarikh tu?
Hmm...Bagi aku,xde maknenyee....Xde yg menarik kecuali peristiwa pembunuhan org Islam dlm peristiwa 14 Februari yang wat aku fikir balik jatuh bangun umat Islam pd zaman ni...

Chiau...Tdo awal mlm ni sbb sok nk bgun pagi[sesuatu yang sangat2 aku anti dan susah nk amalkn]

6 comments:

Aurora said...

uit... ni bahasa apa daaa... ke ko datang dari MARS.. hehe well kami perempuan konon2nya VENUS.

Benrauf said...

oh sama la kita. aku tak bawak duit sesen pun. nasib baik aku kool je. aku tak cam ko. pinjam duit pompuan. budak pompuan tu yg nak baya semua. aku tak mintak pon. peace! tu pun aku still cakap camni: "eh eh..bia la saya bayar". mau nye die betul2 suh aku baya memang aku kena cuci pinggan. :p

monkibizniz said...

dia y ajak ko dtg, biarla die blanje..masing2 dh beso dh bleh wt keputusan sndr..untung la die dpt laki baik mcm ko..andai kata dpt laki status buaye, tuh kre pengajaran la..next time jgn wt lg..

dak2 pmpn skrg dh ramai y pndi2..kalo diorg decide pape, try to understand, and try to respect..it'll be much appreciated that way :)

Benrauf said...

boringnya bila anda tiada encik skywalker. pergi sa jgn wat benda macam2 lak. jangan kua smpi kul 12. :)

Aurora said...

selepas kawan dgn alien dr MARS.. baru aku faham da citer ko... hahaha adeiii...

aku sbg ppuan.. xmo komen apa la.. takut nanti ada yg nangis pula..

tp tu tanda betapa gf ko tu syg gila kat ko.. kalu ko x reti nak hargai dia.. then ko mmg x deserve dia..

p/s- turun shah alam tu.. meh la bgtau org.. org boleh la belanja ko + aweks ko mkn aiskrim.. hehehe

Pantherra said...

hoberd??? tak penah dgr pun sblm ni... selipar jepun aku knllah...